Kiedy wieje nudą…ratuj się kto może!

Kulinaria

Kiedy wieje nudą…ratuj się kto może!

Czy jesteście spragnieni nowych pomysłowych dań? Przyda się wam pomocna dłoń w kuchni? Może nie wiecie już, od czego zacząć, bo macie tyle zadań do wykonania. Wiemy coś o tym. Codzienne wykonywanie obowiązków domowych, które spoczywają na naszych barkach, potrafi wyssać całą energię nawet z największych siłaczy. Rola matki, ojca, gospodyni, gospodarza, żony, męża, córki czy syna oprócz swojego oczywistego piękna, stanowi również trudne do uniesienia zobowiązania i niekiedy jest trudnym wyzwaniem. Świetnie trafiliście, jeżeli szukacie motywacji!

Morze okazji czy słonych łez?

Czy znajdą się tutaj fani jedzenia ryb? Z całą pewnością tak! Zrobienie dobrego obiadu, w skład którego wchodzi właśnie ryba dla jednych, jest proste. Innym zaś wydaje się bardzo trudne. Jak jest w rzeczywistości? Otóż należy przede wszystkim bardzo uważać, aby nie przesuszyć naszej ryby, ani nie podać jej spalonej. Oprócz tego warto skropić ją sokiem z cytryny i włożyć na noc do lodówki. Taki zabieg przed zabraniem się za jej obróbkę termiczną zwiększy przyswajalność korzystnego dla naszego organizmu żelaza zawartego w rybie. Jedzenie tych darów morza jest na pewno bardzo wartościowe dla zdrowia człowieka. Łatwo jednak o ich złe. Co zatem powiecie na naukę jak powinna wyglądać dobra makrela z grilla?

Ryba na świeżym powietrzu

Kupmy 6 wypatroszonych tusz ryby. Przyda się nam również 150 gramów miękkiego masła, czosnek, 2 jajka, sól, 150 gramów sera mozzarella, rozmaryn, tymianek, papryka ostra mielona, 15 sztuk pomidorków koktajlowych, 4 garści ziaren ze słonecznika, 550 gramów szpinaku. Rybę nacinamy i nacieramy od wewnątrz i z zewnątrz połową masła, które mamy i, które uprzednio wymieszaliśmy z powyższymi przyprawami. Szpinak mrożony w kostkach podsmażamy na maśle, na patelni. Dodajemy pieprz, sól, czosnek, dwa jajka i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół oraz pokrojony w kostkę ser mozzarellą, a także ziarna słonecznika. Następnie faszerujemy tusze ryb od środka powstałą masą. Grillujemy przez 6 minut z każdej strony. Układamy na talerzu i podajemy razem z pieczonymi ziemniaczkami oraz ugotowanym brokułem. Ozdabiamy wedle uznania. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Kulinaria
Gdzie w Warszawie zorganizować event?

Warszawa to duże miasto – stolica, która tętni życiem i nigdy nie zasypia. Wydawałoby się, że miejsc na organizację wydarzeń oraz eventów jest pod dostatkiem. Nie zawsze jednak spełniają one oczekiwania organizatora. Tymczasem wybór odpowiedniej przestrzeni to kluczowy element organizacji każdego wydarzenia. Podpowiadamy zatem, gdzie w Warszawie zorganizować event. To …

Kulinaria
Smak bezalkoholowych mocktaili

Mocktaile: czy napoje bezalkoholowe są dobre w smaku? Piwa bezalkoholowe albo egzotyczne mocktaile dla kierowców – to już nic nadzwyczajnego. Wielu się jednak zastanawia, czy napoje bezalkoholowe są dobre w smaku. Postanowiliśmy to sprawdzić. Rozsiądź się więc wygodnie, weź do ręki szklaneczkę i przeczytaj nasz artykuł. Bezalkoholowy Old Fashioned Na …

Kulinaria
Makaron z serem – przepisy, pomysły

Makaron z serem to danie, które cieszy się dużą popularnością na całym świecie. Jest to potrawa, która idealnie łączy prostotę przygotowania z wyjątkowym komfortem, jakiego dostarcza spożywanie gorącego, serowego posiłku. Makaron z serem może być przygotowany na wiele różnych sposobów, co sprawia, że jest to danie wyjątkowo uniwersalne. Od szybkich …